flexibel bouwen

Slim omgaan met bestaande materialen.

Door het bouwproces anders te benaderen, slim gebruik te maken van bestaande materialen en dat te combineren met meer dan een halve eeuw ervaring kunnen we vastgoedprojecten realiseren met randvoorwaarden die anderen niet voor mogelijk houden. Dat zorgt er tevens voor dat onze opdrachtgevers een heel nieuw palet van keuzes krijgt bij de realisering van een geslaagd vastgoedproject.

De manier waarop we bouwen verschilt echter niet heel erg van de reguliere bouwmethodes. Zeker qua uitstraling en eindresultaat zien veel opdrachtgevers het verschil niet of nauwelijks. Ook de architectuurbranche heeft de weg naar ons gevonden. We realiseren steeds meer projecten in opdracht van vooraanstaande architecten.

Onze bouwmethode bestaat uit 6 stappen.

Betonnen heipalen
De flexibele gebouwen van Jan Snel gebruiken geen nieuwe materialen; de manier van bouwen is innovatief. Zo worden onze gebouwen gewoon onderheid met betonnen heipalen en voorzien van een betonnen fundering, net als bij een traditioneel gebouw.

Prefab betonnen vloeren
De betonnen vloeren maken we in onze fabriek, inclusief alle leidingen en aansluitingen. Ze vormen de basis voor alle vertrekken die gebouwd worden in onze fabriek en kant-en-klaar worden aangeleverd op de bouwlocatie. Net als de galerijvloeren. De vertrekken en galerijvloeren worden laag voor laag opgebouwd en met elkaar verbonden.

Bouw onder geconditioneerde omstandigheden
Terwijl de fundering wordt gelegd, produceren wij alle onderdelen van het gebouw onder geconditioneerde omstandigheden in onze fabriek in Montfoort. Hier hebben we geen last van weersinvloeden zoals vorst of regen. Dit komt de bouwsnelheid en de kwaliteit ten goede.

Hoofddraagconstructie per module
De hoofddraagconstructie van onze gebouwen bestaat uit een zelfstandige constructie per module. De vertrekken worden daarin geplaatst en zijn gedimensioneerd om te hijsen, te vervoeren en te stapelen. Deze constructie is dan ook sterker en zwaarder uitgevoerd dan bij traditionele gebouwen.

Betonnen elementen
Alle trappenhuizen en liftconstructies worden uitgevoerd in staal en de trappen en bordessen worden uitgevoerd in prefab beton. Niet anders dan bij de traditionele bouw. Aan de buitenzijde van het gebouw plaatsen we gevelmateriaal naar keuze. Trespa, hout, composiet, metselwerk: we hebben het allemaal gerealiseerd en laten u de voorbeelden graag zien.

Geheel volgens het geldende Bouwbesluit
Onze gebouwen worden opgeleverd conform het geldende Bouwbesluit. Onze flexibele gebouwen voldoen dus aan alle eisen waar ook een permanent bouwwerk aan voldoet. Op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid is er dus geen verschil met traditionele bouw. Alleen kunnen wij binnen de helft van de tijd opleveren en gemiddeld zo’n 20% goedkoper dan volgens de traditionele manier.

fabrieksrondleiding

Kom zelf kijken

Hebt u interesse gekregen in onze manier van bouwen en wilt u zien hoe we waarmaken wat we beloven? We laten u graag onze fabriek zien. Bel ons, of vul onderstaand formulier in.


Ik ga Akkoord met het privacy statement